שנת שירות
בואו להיות חלק
הרשמו לשנת השירות בעמותת בקהילה –
מתנה לכל החיים.
ההרשמה לשנת 2025-6 (תשפ"ו) נפתחה.
לפרטים- hadask@bakehila.org.il
"החברה הישראלית צריכה מנהיגים חברתיים בדיוק כמו שהיא צריכה מפקדים בצבא״.
ד"ר אראל מרגלית, מייסד עמותת בקהילה
אנו רואים בשנת השירות שנה מעצימה ומעצבת. יחד עם זאת, זוהי רק שנה ראשונה מתוך תהליך ארוך בו בחרו השינשינים ביציאתם לשנת השירות: להיות אנשי חברה. אנו מציעים להם שלל תוכניות המשך עם סיום שנת השירות.זו הסיבה שבגללה אנו מקיימים ימי לימוד למתנדבי שנת השירות. בכל יום שלישי מתאספים כל הש"ש מכל הארץ בשני מוקדים שונים.התפיסה החברתית – חינוכית העומדת מאחורי התוכנית רואה ערך גדול ביצירת תשתית ערכית לש"ש הפועלים לשינוי ולשיפור המצב החברתי בישראל. הכוונה היא לאפשר לכל ש"ש לצמוח ולהתפתח כאדם וכמחנך, ולקבוצות הש"ש לשלב כוחות, במחשבה ובמעשה, על מנת לפעול בצורה רחבה ומשמעותית יותר. התוכנית מנסה לקדם ולהטמיע בקרב הש"ש מחשבה ביקורתית, מודעות חברתית גבוהה ושיח הומניסטי המובילים לעשייה מחושבת הנובעת מאהבת האדם. כמו כן, התוכנית משקיעה זמן ומשאבים בבירור מעמיק של הזהות היהודית – ישראלית של הש"ש, מתוך השקפת עולם פלורליסטית ומאפשרת, ומתוך אמונה גדולה בחשיבותו של לימוד המוביל לידי מעשה. אנו מנסים לאתגר את הש"ש ולאפשר מרחב גמיש של תוכן רלוונטי, באמצעות הרצאות אורח מתחלפות, קורסים קבועים, סיורים וסדנאות שאינם חלק משגרת הלימוד, והם מסייעים לנו לגעת בתחומי ידע והעשרה שאינם בהכרח אבני יסוד בשנת השירות, ועם זאת מרחיבי דעת וממלאים את הנפש
שנת שירות
השינשינים שלנו הם המוציאים לפועל של החזון והתורה של בקהילה בשטח.
בכל שנה אנו מקבלים עשרות מתנדבי שנת שירות (שינשינים) שדוחים את השירות הצבאי שלהם בשנה במטרה לתרום מהזמן שלהם לחברה. הם מחולקים לשכונות שבהן אנו פועלים, ועובדים ביחד כדי לממש את מטרותינו בשכונות. השינשינים מתנסים בחיים קיבוציים-שיתופיים, מנהלים משק בית משותף ותקציב משותף. אנו רואים בשנת השירות שנה מעצימה ומעצבת, אך רק שנה ראשונה מתוך תהליך חיים ארוך בו בחרו השינשינים: להיות אנשי חברה. אנו מציעים להם שלל תוכניות המשך בסיום שנת השירות. השכונות שבהן הקומונות שלנו פועלות: קריית שמונה (רובע א'), כרמיאל (שכונת מגדים), חיפה (שכונת נווה יוסף), הר חומה (ירושלים), פסגת זאב (ירושלים), קרית מנחם (ירושלים).
הכשרה מקצועית
אנו מאמינים כי מקצועיות היא דבר חשוב עד מאוד ומנסים ללוות את הש"ש שלנו להיות המקצועיים ביותר בשטח. על כן, שנת השירות כוללת מספר הכשרות לאורך השנה. בתחילת השנה מתקיים סמינר פתיחה אשר מטרתו להעניק לש"ש סל כלים ראשוני לתחילת עבודתם בשכונה. בסמינר פתיחה נוצרים הקשרים הראשוניים בתוך הקומונה, בליווי צמוד של מנהל\ת התוכניות. באמצע השנה מתקיים סמינר אמצע המתמקד בעיקרו בכלים מקצועיים לשיפור ומינוף העבודה בשכונות. כמו כן, לאורך השנה מתקיימות הכשרות והשתלמויות לשינשינים בנושאים הרלוונטיים לעשייתם.
ליווי ותמיכה
אנו רואים במתנדבי שנת השירות כקהל יעד משני בעמותה. על כן, אנו משקיעים רבות בהתפתחותם ובליווים האישי והקבוצתי. הקומונות מלוות ליווי שוטף לאורך כל השנה. לכל קומונה מנהל\ת תוכניות האחראים על הליווי הרגשי, המקצועי והקבוצתי של כל קומונה. מנהלי התוכניות נמצאים בקשר הדוק עם השינשינים. בנוסף, השינשינים מלווים גם על ידי רכזים בתוך בתי הספר, מרכזי הלמידה והעשרה ובתוך המסגרות השונות בשכונה שבהן הם פועלים. מטרת הליווי היא להעניק כלים מקצועיים, קבוצתיים ואישיים, ובכך לסייע לש"ש לעבור תהליך משמעותי, מקדם, פורה ומספק, ולהפיק משנת השירות את הטוב ביותר.
הקומונה
גרעין השינשינים מתחלק לשש קומונות הממוקמות בשכונות בערים שונות בארץ. כל קומונה מונה בין שבעה לתשעה מתנדבים. הבית שבו הם גרים נמצא בתוך השכונה שבה הם פועלים. הקומונה מנהלת את כל משק הבית בעצמה: החל מתקציב חודשי, קניות, ניקיונות ותחזוקה שוטפת. מבחינת הש"ש מדובר באתגר משמעותי, שכן לרובם זאת הפעם הראשונה שהם מתמודדים עם מגורים עצמאיים בדירה בעיר.
תהליך המיונים ולוח הזמנים של ״בקהילה״
ההרשמה למחזור י"ח
מילוי שאלון אישי
ימי סיור ארציים ויום מיון בירושלים
קבלת תשובות
ימי הכנה לשנת השירות
תחילת שנת השירות ב"בקהילה" לגרעין י"ח
שאלות ותשובות
בכל שכונה יש לנו מנהלת תכניות שהיא גם מלווה את הקומונה. לכל ש"ש יש שיחה אישית אחת לשבועיים. שיחה צוותית אחת לשבועיים ושיחת קומונה פעם בשבוע. הליווי שלנו הוא צמוד והוליסטי בכדי לכוון את הש"ש שלנו לעשייה הטובה ביותר.
לכל ש"ש יש כיתה אותה היא מלווה לאורך כל היום – מתחילת השנה ועד סופה. הש"ש נמצאת עם הכיתה בשיעורים שונים בדגש על מקצועות הליבה ומסייעת למורים במה שנדרש. העבודה הינה מגוונת: פרטנית עם חניכים, עבודות קבוצתיות עם כלל הכיתה, שילוב תלמידים בשיעורים וכדומה. לכל ש"ש יש מספר חניכים אישיים איתם נעשית חונכות במשך שעה אחת בשבוע הקבועה מראש במערכת. במסגרתה ניתן להשלים פער לימודי, רגשי וחברתי.
מתנדבי שנת השירות אינם בוחרים באיזה מסגרות להתנדב והיכן. לאחר חשיבה מרובה והקשבה לבקשת הש"ש צוות העמותה יבחר לאן כל אחת ואחת ישתבצו.
משך ההתנדבות בכל מקום התנדבות שונה. עם זאת, רוב הש"ש מתחילים בכל יום את ההתנדבות בשעה 8:00 בבוקר בבית הספר, ומסיימים בין 16:00-19:00.
שבת קומונה מתרחשת אחת לשבועיים ואת אופייה קובעת כל קומונה לעצמה. זהו זמן להתגבש כקבוצה ולהכרות מעמיקה עם השכונות בהן תגורו. יש קומונות שבאופן קבוע עורכות ארוחת שישי, יש שבוחרות לטייל בשכונה, יש שמפעילות את עצמן באופן מאורגן. לאחר אמצע השנה קומונות אף מתארחות לשבתות בבתי חברי הקומונה או לחילופין בקומונות אחרות.
היציאות הן אחת לשבועיים ביום חמישי עד לחזרה בראשון בבוקר. בחמישי יוצאים רק לאחר סיום כל הפעילויות באותו היום.
בכל יום שלישי מתקיימים ימי לימוד עבור הש"ש שלנו. בימי הלימוד לומדים מגוון רחב של תחומים :פילוסופיה, מגדר, כלכלה, שיעורים על הסכסוך הישראלי- פלסטיני, צילום וכדומה. מטרת הימים האלו לאפשר לכם להרחיב אופקים וללמוד למען הנאה והתפתחות אישית.
רוב הזמן כל קומונה עוסקת בפעילויות הייחודיות לה, אבל בימי הלימוד השבועיים נפגש כל מרחב (צפון וירושלים) לזמן משותף. הגרעין כולו (צפון וירושלים יחד) נפגשים אחת לחודש בימי לימוד גרעיניים ובסמינרים: סמינר פתיחת שנה ואמצע שנה הנמשכים כל אחד מספר ימים ומתקיימים במקומות שונים בארץ.
בכל קומונה יש בין שבעה לתשעה ש"ש. לרוב, היחס הינו 1/3 בנים ו2/3 בנות – בהתאם למספר התקנים שניתנים ממשרד הביטחון ליציאה לשנת שירות.
במידת הצורך, כל אחד יוכל לקבל סיוע כלכלי.
מתמיינים ורוצים לדעת מה קורה?
כתבו לנו ונחזור אליכם.ן בהקדם.